Commando-overdracht Delta Compagnie

Stokoverdracht Apon Ferwerda

Vandaag droeg Kapitein Apon van de Delta Compagnie het commando over aan Kapitein Ferwerda. Na drie jaar nam Kapitein Apon afscheid van zijn Delta 'Springbokken' Compagnie.

De overdracht

Tijdens zijn afscheidsspeech liep Kapitein Apon door zijn drie jaren als Commandant van de Delta Compagnie heen en benoemde zowel mooie als minder mooie gebeurtenissen. Hij bedankte zijn vrouw voor het feit dat zij altijd achter hem stond. Daarna droeg hij de stok over aan Kapitein Ferwerda, die klaar is voor drie jaar trouwe dienst als Commandant.

Ferwerda hield zijn speech kort en bondig. Hierin bood hij bij voorbaat zijn excuses aan aan zijn vriendin, omdat hij er misschien wat minder voor haar zal kunnen zijn. Ferwerda wil zich volledig inzetten voor zijn functie.

 

Speech van Kapitein Ferwerda
Speech van Kapitein Ferwerda
Speech van Adjudant Reijnders
Speech van Adjudant Reijnders

De receptie

Bataljonscommandant Gorissen bedankte Apon met een speech en overhandigde hem met een traditioneel cadeau, een foto van een Vaandeldrager en de Bataljonslegpenning met de tekst: 'rustig van aard', 'kritische denker' en 'staat voor zijn personeel'. Deze woorden beschrijven Apon als persoon, maar vooral ook hoe hij was binnen zijn functie. 

Ook Adjudant Reijnders sprak een woordje tegen de 'oud Compagnies Commandant'. Hij beschrijft Apon als "de CC die nooit opgeeft, die altijd doorgaat en hoge verwachtingen heeft van zijn personeel". Hij noemt Kapitein Apon een groot voorbeeld, omdat hij voor zijn personeel klaar staat in makkelijke, maar ook zeker in moeilijke tijden.

Namens het gehele bataljon willen we Kapitein Apon bedanken voor zijn inzet en we wensen beide mannen veel succes in hun nieuwe functie. 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT