Commando compagniescommandant overgedragen Alfa Compagnie

Vanmiddag heeft Kapitein Olaf het commando van de Alfa “Tijgers” overgedragen aan Kapitein Wouter.

Kapitein Olaf opende de ceremonie na het aantreden van de familie, vrienden, genodigden en eenheden. Olaf nam het commando over de Tijgers vier jaar geleden over, tijdens zijn speech bedankte hij dan ook iedereen met wie hij heeft samengewerkt in deze periode. Hij heeft een basis X gedraaid, Operatie Interflex, opwerken naar Niveau IV en het stand-by staan voor de NAVO flitsmacht VJTF. Wat hij het meeste gewaardeerd heeft tijdens zijn periode als Compagniescommandant is het zien groeien van mensen. Verse welpjes die binnenkwamen, zijn nu ervaren Tijgers. Mooie woorden om op terug te kijken.

Na zijn speech gaf Olaf het commando ceremonieel over aan zijn opvolger Kapitein Wouter, door het overdragen van de compagnies richtvlag.
Kapitein Wouter nam het woord over en begon zijn speech met de woorden “voor mij bestaat er eigenlijk geen grotere eer”. Er staat een trotse nieuwe Compagniescommandant, die zijn Tijgers heeft toegesproken met mooie woorden. Hij zoomde hierbij in op drie waarden die hij belangrijk vindt; gevechtskracht, kameraadschap en werkvreugde. Dat is alles wat belangrijk is en wat nodig is om de oorlog te winnen. De strijd winnen is waar het om draait, nu meer dan ooit.

Olaf en Wouter heel veel succes in jullie nieuwe functies!

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT