Commando overdracht Charlie compagnie

Tijdens de zonovergoten ceremonie vanmiddag heeft Kapitein Mark het commando van de Charlie “Beren” overgedragen aan Kapitein Menno.

Na het aantreden van de genodigden en eenheden, was het woord aan Kapitein Mark. In zijn speech bedankte hij iedereen voor de ruim drie jaar die hij als Commandant van de Charlie Compagnie heeft gediend. Het was een intensieve periode, waarin hij en de compagnie alles bij elkaar opgeteld anderhalf jaar van huis zijn geweest. Als commandant van deze eenheid kijkt hij terug op een fantastische periode. Waarin zij als eerste eenheid zijn aangewezen op de MFO zelf te verzorgen, een Basis-X jaar hebben gedraaid en hebben opgewerkt voor operationele gereedheid. Als eerste Nederlandse eenheid hebben zij een bijdrage geleverd aan het opleiden van Oekraïense trainees tijdens Operatie Interflex.

Zijn speech sluit hij af met de woorden: ‘Trots is het enige woord wat past bij het gevoel wat ik krijg als het over de eenheid en haar personeel gaat. Ik ga het zeker missen om met jullie voorwaarts te gaan. Het was een eer om het commando te mogen voeren over de Charlie Beren compagnie. Bedankt!’

Mark gaf na zijn speech het commando ceremonieel over aan zijn opvolger, Kapitein Menno, door het overdragen van de compagnies richtvlag.

Menno nam hierna het woord over. In zijn speech benoemde hij dat het een eer en voorrecht is om de Charlie beren te mogen dienen. Hij kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging, waarin hij samen met de eenheid nieuwe mannen en vrouwen gaat opleiden in de MFO en volgend jaar vangen zij aan met een Basis-X jaar.

Na de ceremonie is kapitein Mark bevorderd tot Majoor, voor zijn volgende functie in Den Haag. Mark, gefeliciteerd met je bevordering en succes in jouw nieuwe functie.

Kapitein Menno, we wensen jou veel succes in je nieuwe functie als compagniescommandant van de Beren!

Volo et Valeo!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT