Commando overdracht Bravo Compagnie

Vandaag vond de commando overdracht van de Bravo Compagnie plaats. Tijdens een ceremonie droeg Kapitein van der Haas het commando over aan Kapitein van den Heuvel.

Overdracht

Na een plensbui van om en nabij een kwartier begon, alsof het zo had moeten zijn, de zon weer te schijnen voordat het appèl begon. In zijn speech vertelde Van der Haas wat voor fantastische tijd hij gehad heeft als Compagnies Commandant van de Bravo Compagnie. ''Het was een jongensdroom die uitkwam''. Zijn volgende functie zal hij gaan vervullen in Utrecht. 

Van der Haas en Van den Heuvel waren afgelopen maanden samen uitgezonden naar Mali. Daar hebben ze alle tijd gehad om de Hand Over Take Over goed door te spreken. Met veel enthousiastme begint Van den Heuvel aan zijn nieuwe functie. 

 

Commanders Coin

Na het officiële gedeelte nam Overste Gorissen de tijd om Van der Haas en zijn thuisfront uitgebreid te bedanken. Daarbij reikte hij ook de commanders coin, ofwel de bataljonslegpenning uit. 

Van den Heuvel sprak hij bemoedigend toe dat hij komende drie jaar wellicht veel van zijn vrije tijd moet inleveren. Daarbij gaf hij hem mee dat hij moest nadenken over welke koers hij met zijn compagnie wil gaan varen. 

Van den Heuvel met zijn nieuwe persoonlijk wapen
Van den Heuvel met zijn nieuwe persoonlijk wapen
Commanders Coin voor Van der Haas
Commanders Coin voor Van der Haas

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT