Commando overdracht 13 Lichte Brigade

13 ltbrig overdracht

Op 16 mei vond de overdracht van het Commando 13 Lichte Brigade plaats. Oud Brigade-Generaal van Keulen nam afscheid van de Brigade. Van Koot neemt zijn functie als Commandant 13 Lichte Brigade van hem over. Maandagochtend 9 mei werd van Keulen door het 17de verrast met een Engels afscheidsontbijt. Hierbij diende hij natuurlijk wel op tijd aanwezig te zijn. De verkenners hadden de opdracht gekregen om daarvoor zorg te dragen. De generaal is dan ook op zijn laatste maandagochtend overvallen op zijn kantoor. Zie toegevoegd filmpje voor een korte impressie.

Gerard Koot heeft hiervoor de functie plaatsvervangend directeur plannen bij de Defensiestaf gedraaid. Koot is geen onbekende van de Brigade. In 2005 aanvaarde hij het commando over II Tankbataljon Regiment Huzaren van Sytzama, gevestigd in Oirschot. In 2006 werd Koot vanuit de Brigade uitgezonden naar Uruzgan als Commandant Provincial Reconstruction Team.

Generaal-Majoor van Keulen vervolgt zijn loopbaan bij Defensie als Directeur Directie Aansturen Operationele Gereedstelling (D-DAOG) van de Commandant der Strijdkrachten.

Namens alle Fuseliers van de Brigade willen wij van Koot feliciteren met zijn nieuwe functie als Commandant 13 Lichte Brigade en wensen hem hierbij veel succes.
Ook feliciteren wij Generaal-Majoor van Keulen van harte met zijn nieuwe functie als D-DAOG bij de Commandant der Strijdkrachten. Wij wensen hem hierbij veel succes en bedanken hem voor zijn inzet voor onze 13 Lichte Brigade.

https://drive.google.com/file/d/0B0wR51p0acrHT01IUWpwTVNUOWc/view?usp=drive_web

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT