Certificaat uitreiking Acie Operatie Interflex

Vanmiddag heeft de Generaal Kooij een certificaat uitgereikt aan de Alfa Tijgers voor Operatie Interflex die zij van juli tot en met september hebben gedraaid. Deze periode hebben zij 400 Oekraïense militairen opgeleid. Tijdens de opleiding worden basisvaardigheden zoals tactische training, wapenleer en schieten geleerd. Maar ook over medische zorg, omgang met explosieven en humanitair oorlogsrecht. Dit allemaal voor het versterken van de personele gevechtskracht van Oekraïne.

Brigadegeneraal Kooij benoemde het volgende in zijn toespraak aan de Fuseliers: “Jullie hebben geholpen om de overlevingskans van de Oekrainers te vergroten, hun kans op overwinning is met jullie training toegenomen. Daarnaast hebben jullie ervoor gezorgd dat er wereldwijd over Operatie Interflex wordt gepraat, daarmee komt het Nederlandse leger, de 13 Lichte Brigade, maar ook jullie Fuseliers goed mee in het daglicht te staan.”

Ook volgend jaar draagt het bataljon weer bij aan Operatie Interflex, de Bravo compagnie levert begin volgend jaar de instructeurs om de Oekraïners op te leiden.

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT