Bravo Compagnie oefent in Budel

Een deel van de Bravo Compagnie neemt deel aan de MINUSMA missie in Mali, maar er staat ook nog een deel van de Compagnie paraat in Oirschot. Vorige week werkten zij aan het bijhouden van hun vaardigheden in Budel. De Eagles trotseerden aan het begin van de week de Oirschotse kou om met hun geliefde Bushmaster- voertuigen (Buma) op niveau te blijven. De training zorgde ervoor dat ze aan het einde van de week in staat waren een ‘inzet scenario uit te voeren.

Collega's in nood

Op woensdag kreeg de pelotonscommandant de opdracht om zich voor te bereiden en bij het invallen van de duisternis op weg te gaan. Het peloton ging in Weert en omstreken op pad om een NAVO collega te zoeken, waarmee het contact al enige tijd verbroken was. Na het afstellen van nachtzichtapparatuur en lasers was het peloton klaar om de ‘collega’s in nood’ te zoeken.

Night Capable Buma peloton

Op de hoofdaanvoerroute, in Budel, troffen ze een bevriende eenheid aan. Deze was in een hinderlaag gelopen en had direct hulp nodig. Hierbij liet ook de oefenvijand van zich horen, maar deze werd snel het zwijgen opgelegd. Nadat ernstig oefengewonden en in shock verkerend personeel geëvacueerd was, zette het peloton de opdracht voort. Na een verkenning bleek er een object in Weert te zijn waar een ‘Electronic Warfare’ eenheid was overvallen. De oefenvijand had dit complex in handen. Vanuit daar vormde zij een grote bedreiging voor ons peloton.

Toch wisten ze onze Fuseliers niet af te schrikken. Het peloton ging voortvarend te werk en overmeesterde het complex.

Door deze oefening bij duisternis zijn we een Night Capable Buma peloton rijker!

Overleg binnen het peloton
Overleg binnen het peloton

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT