BISON DRAWSKO

bison drawsko

De oefening startte formeel met een parade van duizenden militairen en zwaar militair materieel uit de deelnemende landen. Militairen uit België, Canada, Estland, Duitsland, Nederland, Polen en de Verenigde Staten doen mee. De Koninklijke Landmacht traint samen met bondgenoten het grootschalige gevecht op het hoogste niveau, want als het er op aankomt, staat de Navo er.

Swillens: "We weten allemaal dat militairen geen nee kunnen zeggen wanneer zich een crisis aandient. Als het zover komt moeten we er klaar voor zijn. We treden dan op met andere landen. Samenwerken met bondgenoten is niet nieuw voor ons. Dat doen we al jaren. Met de oefening versterken we de Navo. We staan schouder aan schouder en beschermen samen."

Aan Bison Drawsko, genoemd naar de bizon in het brigade-embleem en oefenterrein Drawsko, nemen zo’n 3.600 Nederlandse militairen deel.

bison drawsko
bison drawsko

28 januari 2017

Fuseliers begeleiden vluchtelingen in Polen

Tijdens de internationale oefening Bison Drawsko in Polen verscheen opeens een groep van dertig Poolse oefenvluchtelingen op het oefenterrein. De fuseliers hebben in samenwerking met 1 Civiel en Militair Interactie Commando en Poolse militairen deze vluchtelingen naar een veilig gebied begeleid. Ook een belangrijk onderdeel bij het oefenen, omgaan met de civiele kant bij een conflict.

image description
bison drawsko
image description
bison drawsko
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT