Een luid applaus voor binnenkomers VTO MOT

Op vrijdag 16 juni zijn onder luid applaus van familie en nieuwe collega’s zeven officieren en vijftien onderofficieren door de achterpoort gemarcheerd. Hiermee ronden zij na 37 weken hun Vaktechnische Opleiding ‘Gemotoriseerde infanterie’ (VTO MOT) af. Zij gaan als juniorleaders aan de slag binnen 17 Pantserinfanterie en 42 BLJ van 13 Lichte Brigade.

Deze juniorleaders maken het verschil op het slagveld en zijn van cruciaal belang voor het behalen van opdrachten. Het leiderschap en tactisch vernuft van juniorleaders zijn essentieel voor het succes van een brigade! Daarom hebben ze een opleiding gevolgd die perfect aansluit bij de operationele realiteit. Discipline en voorbeeldgedrag stonden centraal tijdens de opleiding. Als juniorleaders dragen ze niet alleen discipline uit, maar handhaven ze het ook.

Gedurende dertien dagen hebben de cursisten in de eindoefening non-stop gepresteerd op het gebied van leiderschap, commandovoering en tactiek, ondanks weinig slaap en veel fysieke inspanning. We zijn trots op hun prestaties en wensen hen veel succes in hun nieuwe rol als pelotons- en groepscommandanten!

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT