Militaire vader bezoekt basisschool

Groep 1/2 Basisschool de Wingerd

Vader die op uitzending gaat brengt een bezoek aan de basisschool van zijn zoon om daar te vertellen over zijn aanstaande uitzending naar Mali. Dit gebeurde op een bijzondere manier bij basisschool de Wingerd aan kinderen van groep 1/2 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bezoek aan de school

Op dinsdag 29 november hebben Wachtmeester Maik en Sergeant Rens een bezoek gebracht aan groep 1/2. Hier hebben ze aan de klasgenootjes van de zoon van Wachtmeester Maik verteld hoe zo'n uitzending er daadwerkelijk uit komt te zien. Dit deden ze onder andere door het laten zien van een grote wereldkaart waarop de ligging van Nederland en Mali goed te zien was. Zo werd het duidelijk voor de kinderen hoe groot de afstand is tussen beide landen. Hierbij is met behulp van foto's uitleg gegeven hoe deze afstand afgelegd wordt.

Tijdens het bezoek

Als verassing stond er buiten een militair voertuig waar de kinderen onder begeleiding van een militair een kijkje mochten nemen in de Fennek. Daarnaast is door het meenemen van militaire-uitrusting een beeld gecreëerd bij de kinderen wat een militair in Mali bij zich draagt. Als sportieve afsluiting is er met de klas onder een camouflagenet doorgekropen. Zowel de kinderen als de juffrouw hebben genoten van deze informatieve dag!

Volo et Valeo!

image description
Groep 1/2
image description
Opvest

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT