Beëdiging in Tilburg

Beëdiging Tilburg

Een bijzondere dag voor 14 nieuwe Fuseliers. Vandaag legden zij, voor het oog van hun familie, vrienden, oud-strijders en collega's de eed of belofte af. De beëdiging vond plaats in onze vaandelplaats Tilburg.

De Regimentskapitein opende de ceremonie en heette alle gasten welkom namens de Regimentscommandant. Naast de detachementen militaire muziek en de Delta Compagnie, waren ook de gemeentesecretaris en een afvaardiging van Veteranenvereniging Hart van Brabant uit Tilburg aanwezig. De ceremonie stond onder leiding van paradecommandant Kapitein Ferwerda. Na het intreden van de Vaandelwacht en een speech van de Regimentscommandant, werden alle nieuwe Fuseliers beëdigd. Na het spelen van de Irenemars werd een toost uitgebracht met Calvados, gevolgd door het Wilhelmus. 

De vaandelwacht hield na afloop van de ceremonie traditiegetrouw hun 'Calvadosmoment' samen met de aanwezige oud-strijders. In tegenstelling tot andere beëdigingen, werden dit keer geen Invasiekoorden uitgereikt. De vandaag beëdigde Fuseliers zullen hun koord namelijk volgende maand ontvangen in Normandië. 

Vaandelwacht met Oud-strijder
Vaandelwacht met Oud-strijder

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT