Beëdiging en koorduitreiking

Vandaag legden nieuw geplaatste fuseliers de eed of de belofte af en ontvingen zij samen met overig nieuw personeel hun invasiekoord. Dit gebeurde allemaal ten overstaan van familie, vrienden en bekenden in het Zeeuwse Colijnsplaat.

Zwemmen

In de Havelaarstraat, vernoemd naar Luitenant Havelaar, legden nieuw geplaatse fuseliers de eed of de belofte af. Hierbij hielden ze het Vaandel vast. Na een speech van Generaal-majoor Hemmes en Kolonel Jacobs kregen de fuseliers het invasiekoord van de Oud-Strijders uitgereikt. Traditiegetrouw moet een koord nat gemaakt worden. Dit gebeurde in de kleine haven van Colijnsplaat. In groepjes gingen ze te water, waarna ze via een touwladder weer omhoog moesten klimmen. Eenmaal boven gekomen werden ze gefeliciteerd door de oude en de nieuwe Bataljonsadjudant, de Plaatsvervangend Bataljons Commandant en hun Compagnies Commandanten. 

Na alle officiële aangelegenheden genoten de mannen en vrouwen samen met hun familie  van een drankje en verse kibbeling. Fuseliers, namens het hele Regiment welkom en gefeliciteerd!

Fuseliers worden ingedronken met een glaasje Calvados
Fuseliers worden ingedronken met een glaasje Calvados
Het invasiekoord wordt uitgereikt
Het invasiekoord wordt uitgereikt
Fuselier legt de eed af
Fuselier legt de eed af

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT