Afscheid van bijzondere Bataljonsadjudant

Vandaag vond de stokoverdracht van de Bataljonsadjudant plaats. Adjudant Brands droeg zijn stok over aan Adjudant van de Wijngaart. Daarnaast nam het bataljon ook afscheid van Waarnemend Bataljons Commandant Majoor Maas.

Erehaag

Achter het affuit van een Mercedes Benz CDI wordt BA Brands 's ochtends de erehaag in gereden. Het hele bataljon had zich rondom het Congleton opgesteld om de Adjudant onder luid applaus te ontvangen in de Regimentsmess. Met licht vochtige ogen bedankte hij zijn fuseliers. Binnen aangekomen stonden er voor iedereen worstenbroodjes klaar. Tijdens dit informele afscheid nam Overste Gorissen de tijd de BA alvast te bedanken. Namens alle Compagnies Sergeant-majoors kreeg hij verschillende geschenken uitgereikt, waaronder een mini BA-stok. Opnieuw met emotie in zijn gezicht en in zijn stem, zegt hij dat hij genoten heeft en dankbaar is voor de tijd die hij als BA bij 17 Painfbat GFPI had.

Ceremonie

In de officiële ceremonie draagt Brands zijn stok over aan Adjudant van de Wijngaart. Na een speech van Overste Gorissen, neemt Adjudant Brands het woord. In zijn speech blikt hij terug op drie mooie jaren. Als BA zag hij zichzelf als OPC, maar dan op een ander niveau. Voor zijn inzet voor zowel het bataljon als het Garderegiment kreeg hij de Commanders Coin overhandigd met twee keer nummer 17. 

Adjudant van de Wijngaart staat aan de vooravond van een paar drukke jaren, maar hij heeft er zin in. Vanuit een functie die hij vervulde in de Verenigde Staten rolt hij ons bataljon in en daarmee neemt hij een hoop kennis en ervaring met zich mee. 

Afscheid

Vandaag stond niet alleen in het teken van de stokoverdracht. Dit was ook het formele afscheid van Majoor Maas. Iemand die we zeker niet over mogen slaan. Afgelopen maanden werkte hij als Waarnemend Bataljons Commandant en nam hij de taken van de Overste over, terwijl deze uitgezonden was naar Mali. Als dank voor zijn werk kreeg hij het Fuselierssabel uitgereikt. 

BA Brands en Majoor Maas, namens het gehele bataljon bedankt!

Stokoverdracht
Stokoverdracht
Majoor Maas met Fuselierssabel
Majoor Maas met Fuselierssabel
Erehaag bij aankomst
Erehaag bij aankomst

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT