ACHT NIEUWE FUSELIERS BEËDIGD!

Vandaag werden, onder toeziend oog van oud-strijders, familie, vrienden en Fuseliers, acht nieuwe militairen van 17 Pansterinfanterie Bataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene beëdigd op de Genm de Ruyter van Steveninckkazerne te Oirschot.

Regimentscommandant Overste Gorissen: ‘’De eed of belofte zal worden afgelegd met de hand aan de Vaandelstok van ons Regimentsvaandel. Het Vaandel is het belangrijkste symbool van onze band met ons Koningshuis en onze geschiedenis. Het symboliseert niet alleen de aanwezigheid van onze vorst in ons midden, maar ook die van onze gevallenen. Op grond daarvan verdient het Vaandel respect en eerbied van zowel militairen als niet-militairen. Militairen brengen dan ook de groet als een ontplooid Vaandel passeert en niet-militairen worden geacht op te staan.’’ …’’U ziet dat de meeste militairen om de linkerschouder het zogenaamde ‘’invasiekoord’’ dragen. Dit koord is van grote waarde voor ons Regiment. Het is een eerbetoon aan onze oud-strijders en een teken van trots, verbondenheid en saamhorigheid.’’

Om de herinnering aan de invasie van Normandië in stand te houden, wordt meestal het invasiekoord na een beëdiging uitgereikt. Dit was vandaag echter niet het geval. De acht nieuwe Fuseliers ontvangen hun koord namelijk in juni te Normandië, waarna het koord traditiegetrouw ingezegend wordt door een duik in zee.

Volo et Valeo!

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT