A-mechie DRW

Mechcie op missie

Tekst: Majoor Ferry Dupree, voormalig Commandant A-mechcie DRW

Mei 2010 heeft de laatste eenheid van de A-mechcie DRW Afghanistan verlaten. De A-mechcie, was de cie onder bevel van BG 11 (13 Infbat RSPB), die zelfstandig in Deh Rawood (DRW) opereerde. De A-mechcie DRW bestond uit de A-cie van 17 PIB GFPI en was aangevuld met een samengesteld painfpel van de A-cie 45 PIB RIOG o.l.v. Corneel de Vlieg, het 1e gnpel van 112 Pagncie o.l.v. Maarten Zomer en diverse logistieke elementen. Op zaterdag 20 mei 2017, vond de reünie van A-mechcie DRW plaats te Oirschot.

Nadat iedereen zich had gemeld in de Rhino Bar, werd iedereen door voormalig C-A-mechcie DRW, Ferry du Pree welkom geheten, werd de nulde-lijns Henk Laurens voorgesteld en zijn rol toegelicht. Vervolgens werd onder het genot van een bak koffie en een worstenbroodje iedereen weer in het plaatje gebracht over DRW. Hiervoor had de voormalig TIC-er, Jeroen Thielking, een presentatie samengesteld waarin hij inzoomde op het terrein, de sleutelfunctionarissen, enkele missies en Kamp Hadrian. Erg interessant, een goede opfrisser, af en toe hilarisch en een ideaal bruggetje naar het gezellig samenzijn.  

De oude koeien werden al snel uit de sloot gehaald, maar daarnaast was ook iedereen geïnteresseerd in wat de maten vandaag de dag doen, wat de gezinssamenstelling is etc. 

Het bier en fris voor degene die nog moesten rijden, stroomde rijkelijk en om 1300 begon de BBQ. Ook dit was weer prima geregeld en voor we het wisten was het 1600 en moest er al weer afscheid worden genomen. Al met al een geslaagde reünie, waar zo’n 90 enthousiaste en dankbare mannen en vrouwen aanwezig waren. Bijzonder daarvan was ook de grote aanwezigheid van de eenheden, die de A-cie 17 PIB GFPI hebben versterkt gedurende . Dit alles biedt een goede basis voor de volgende reünie, waar we meer dan 100 reünisten graag terug willen zien, maar eerst alle nog onbekende of niet gereageerde mannen en vrouwen van de A-mechcie opsporen. Niemand mag onbekend zijn! 

Re??¼nie Amechcie
Re??¼nie Amechcie

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT