Eerste plaats Forward Observer Bokaal

Gisteren hebben Forward Observers (FO) Mariët (17 Charlie) en Rene (42 Brigade Verkennings Eskadron) deelgenomen aan de FO wedstrijden op het Artillerie Schietkamp (ASK) ’t Harde. Hier kregen de FO groepen de mogelijkheid om in competitief verband hun kennis en vaardigheden te tonen.

Dit was de eerste editie van deze wedstrijd, waarbij de groepen onder andere werden getest op het bepalen van coördinaten, materiaalherkenning, oriënteren en procedures met live fire. De Forward Observers werden beoordeeld op nauwkeurigheid, snelheid en procedure. Het team van Mariët en Rene won 5 van de 9 onderdelen en hebben daarmee de FO bokaal gewonnen.

Luitenant Mariët en wachtmeester Rene, wat een top prestatie! Gefeliciteerd met deze eerste plaats.

Als onderdeel van het Fire Support Team (FST) is een FO groep verantwoordelijk voor de eindgeleiding van grondgebonden vuursteun. Aangezien deze grondgebonden voorsteun 24/7 beschikbaar is en nagenoeg niet afhankelijk van het weer, is een FO groep een belangrijke sensor, verbindingsplatform en effectenbrenger voor de manoeuvre. Het brengen van deze effecten dient dan wel nauwkeurig, tijdig en conform procedure te gebeuren.

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT