17RECCE ontsnapt uit vijandelijk gebied!

klimtoren, verkenners, peloton

Van 24 op 25 augustus heeft het verkenningspeloton een infiltratie gedaan en waarneming gehouden op een object om vervolgens een ex filtratie uit te voeren.

Een verkenner treedt op in vijandelijk gebied en dient ook getraind te zijn in vaardigheden met betrekking tot het overleven en ex filtreren (terugkeren uit vijandelijk gebied).

Op 24 augustus is 17RECCE per voertuig gedropt in vijandelijk gebied om vervolgens waarneming te houden op een vijandelijke positie. Echter, diende zij bij invallen duisternis zelfstandig terug te keren naar eigen gebied. Hierbij lag de nadruk op samenwerking, doorzettingsvermogen en durf. Met behulp van alleen een aantal kaartsnippers en luchtfoto’s konden zij het Wilhelminakanaal bereiken. Daar aangekomen zijn de verkenners 14kilometer verplaatst met 4mans bootjes richting Best. Na een pittige roeitocht, zijn de volgende ochtend de laatste kilometers richting eigen gebied met een speedmars afgelegd.  Eenmaal aangekomen op de kazerne stond er een grensverleggende activiteit door zorg van de sport op de planning in de vorm van een aantal opdrachten op de klimtoren. Deze diende natuurlijk eerste beklommen te worden via een laddertje en daarbij mocht er een rugzak worden meegenomen. Daarmee was de oefendag dan ook met een fijne fysieke prikkel afgesloten.

Een geslaagde ex filtratie en mooi trainingsmoment!

E. Erik den Hoedt
Eerste Luitenant
C-Verkenningspeloton 17PIB

 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT