100e Vierdaagse groot succes voor GFPI

vierdaagse 17 painfbat gfpi

Alle 53 lopers en 4 verzorgers van de twee detachementen van 17 Painfbat GFPI hebben de 100ste Nijmeegse Vierdaagse succesvol afgerond! De detachementen trotseerden beide de enorme hitte en verdienden hun Vierdaagsekruis.

Op dinsdag 19 juli startten de twee detachementen aan hun eerste 40 kilometer. Ondanks weinig slaap door een rumoerige nacht verliep alles prima. De eerste kilometers waren binnen. De eerste dag werd afgesloten met het jaarlijkse eerbetoon aan 48 geallieerde militairen: de 'Sunset March' over de Waalbrug. Deze ceremonie vindt elk jaar plaats vlak bij de locatie waar Amerikaanse militairen op 20 september 1944 de Waal zijn overgestoken (zie www.sunsetmarch.nl). Rond het tijdstip van zonsondergang werden ook nu 48 lichtmasten, paar bij paar, na elkaar onstoken in het tempo van een trage mars. Deze 48 lichtmasten staan in het teken van de militairen die hier in 1944 sneuvelden.


Woensdag liepen de deelnemers onder andere door Wijchen, waar ook het defileerpunt was. Het defile werd dit jaar afgenomen door plaatsvervangend Brigadecommandant Kolonel Joost Doense en onze voormalig Brigadecommandant Generaal-majoor Gijs van Keulen. Vanwege de extreme temperatuur mocht de baret af, maar de bepakking bleef om. Het was een zware tweede dag, maar wederom kwam iedereen bij de finish aan.

 

vierdaagse 17 painfbat gfpi
vierdaagse 17 painfbat gfpi

De derde dag liepen de detachementen de Zeven Heuvelenroute. Dit was wederom een pittige dag met de eerste blaren en pijnlijke spieren. Gelukkig stonden de verzorgers klaar. Zij deden er alles aan om de deelnemers in de watten te leggen en hielpen ze zo door de laatste kilometers van de Zeven Heuvelenroute.


Op dag vier wogen de laatste loodjes het zwaarst, maar uitvallen was geen optie meer! Met op ieder gezicht een brede glimlach, liepen de deelnemers van beide detachmeneten vol trots richting de finish op Charlemagne. Het felbegeerde Vierdaagsekruis was binnen!


Na het afwikkelprogramma werden ook de vier verzorgers in het zonnetje gezet door de CSM. Hij reikte hen de verzorgingsmedaille uit. ''Uw toewijding deed anderen volharden'', luidt de tekst.


De deelnemers kijken terug op een zware, extreem warme, maar enorm prachtige en gezellige 100ste editie van 'The walk of the world'. 17 Painfbat GFPI is trots op deze twee detachementen en feliciteert hen met het behaalde resultaat! En nu... genieten van een welverdiend verlof!!

vierdaagse 17 painfbat gfpi
vierdaagse 17 painfbat gfpi

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT