Roov event mei 2019

Rondvaart

23 mei heeft weer de jaarlijkse ROOV dag plaatsgevonden. We zijn met zestig leden rond 11 uur samengekomen in Congleton en zijn voorzien van een goed verzorgde lunch. Na een openingswoord van onze voorzitter zijn we in bussen gestapt voor een rondvaart over de Binnendieze in Den Bosch.

Dit riviertje stroom letterlijk onder ‘s Hertogenbosch door en is de afgelopen jaren schoongemaakt en opgeknapt. De schipper gaf een mooie uitleg over de geschiedenis van deze vestingstad en voor velen was het verrassend om de stad van Zoete Lieve Gerritje van de onderkant te beleven. Na de rondvaart zijn we bier gaan proeven bij “De Jongens Van De Wit”?. Deze stadsbrouwerij op het Paleiskwartier speelt mooi in op de bierhype met bieren zoals; “Bossche Duisternis”? en “Maagdelijk Blond”?. Aan het eind van de middag zijn we met de bus teruggekeerd op de RvS in Oirschot.

Bij aankomst in ons Congleton wordt de groep uitgebreid met collega’s die zich overdag niet vrij konden maken van de werkzaamheden. Gezamenlijk genieten we van “Streetfood”?, oftewel hamburgers, wraps en pulled-pork. De flesjes bier zijn weer “ijs en ijs koud”? en rollen er weer lekker in.

Tijdens de maaltijd wordt de aandacht verlegt naar het “officiële”? deel van het programma. Onder leiding van de BA worden nieuwe leden, nadat ze zichzelf hebben voorgesteld, ingedronken in de vereniging. Na deze onderbreking krijgt de inwendige mens weer alle aandacht. Dit is een goede voorbereiding op het “sportieve”? avondprogramma; Spijkerslaan en Bingo. Na de nodige moed, toewijding en veerkracht worden de prijzen verdeeld.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag waaraan onderofficieren van binnen en buiten het bataljon hebben deelgenomen.

« GA TERUG NAAR HET NIEUW VAN ROOV